Zink- en Dakwerk

Duurzaam en Onderhoudsvriendelijk!

Zink- en dakwerk

Is uw dakwerk oud en aan vervanging toe? Bitumen dakbedekking heeft een levensduur van ongeveer 20 jaar. Dan kunnen er scheuren in komen en lekkages ontstaan en is de dakbedekking aan vervanging toe.

Naast het werken met bitumen dakbedekking werk ik sinds een aantal jaar ook met EPDM. Het voordeel van EPDM is dat het zeer flexibel is, en dat het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en temperaturen. Verder wordt EPDM niet gebrand maar geplakt. EPDM wordt net als bitumen dakbedekking gebruikt als dakbedekking voor platte daken.

Bij zinkwerk kunt u denken aan goten en regenpijpen. Ook bij dakkapellen en schoorstenen wordt het verwerkt. Een prachtig plaatje geeft het, die zinken regenpijpen en mooie zinken goten aan uw huis en/ of schuur. Daarbij is het duurzaam materiaal.
Zink is een betrouwbaar product en gaat lang mee. Ook is het recyclebaar, dus tegelijk een keuze voor het milieu! Bovendien brengt zink praktisch geen onderhoudskosten met zich mee.

Lood is een ander materiaal dat wordt gebruikt bij de dakbedekking. Vooral om vocht buiten de deur te houden in dak- en muurconstructies. Bijvoorbeeld tussen dak en schoorsteen, tussen de muur en het dak. Lood is zacht materiaal, makkelijk te vormen. Het wordt zo gebruikt als een betrouwbare afdichting die vochtschade voorkomt. Ook lood is recyclebaar.

Bij lekkages zal ik controleren of de dakkbedekking, lood en zink nog goed functioneert. Na overleg met u zal ik alleen vervangen wat nodig is.

Impressie